Avlsdyrauktion - søndag den 24. september 2017

Oprettet d.

I forbindelse med Dansk Blåkvæg’s overtagelse af en komplet besætning inden for racen Dansk Blåkvæg er der opstået en fantastisk mulighed for en stor BLÅ avlsdyrsauktion.

Auktionsdato: SØNDAG DEN 24. SEPTEMBER – kl. 11.00

Skradekær 19, Ballerum, 7700 Thisted

Dyrene kan besigtiges på auktionsdagen mellem kl. 10.00 – kl. 11.00

Besætningen, der er en af de ældste avlsbesætninger med rødder langt tilbage, rummer en mangfoldighed uden lige. Man har fra start bevist avlet efter stærke hundyr, der kunne formå at producere i mange år. Da reproduktionen alle årene er sket gennem 100 % inseminering, findes der adskillige blodlinjer i besætningen.  De senere år har der været stort fokus på at inseminere med tyre med de bedste krydsningsindekser. Flere hundyr i besætningen er da også “tyremødre” til insemineringstyre i både ind- og udland. Ligeledes har man anvendt ET (ægtransplantation) både i form af indkøb men også skylninger på egne gode hundyr.

Som en af de ganske få besætninger i Danmark er besætningen ”aktiv avlsbesætning”! Blåstemplingen ”aktiv avlsbesætning” betyder i få ord, at man er aktiv inden for avlen og har styr på sine indberetninger så som vejninger og kåringer. Så om man søger et hundyr til produktion af nye insemineringstyre, en fremtidig foldtyr, en stammoder til en ny eller eksisterende besætning er der rig mulighed for det på denne enestående auktion. Flere års dyrskueresultater viser ligeledes, at besætningen også kan klare sig eksteriørmæssigt.

Dette bliver en enestående avlsdyr-auktion! Her er rig mulighed for indkøb af spændende velafprøvet genetik i kraft af ældre stærke køer samt køer med nyt blod. Flere køer har spændende kalve ved siden. Ikke mindst gruppen af kvier er meget spændende med fokus på, hvad tyrestationerne vil se efter i fremtiden. De vil sikkert blive set på som fremtidige tyremødre.

Ligeledes sælges 6 drægtige recipienter samt en færdigafprøvet Ålestruptyr på ca. 13 mdr.

Kataloget rummer ikke mindre end 38 katalognumre, hvoraf 10 vil være køer med kalve ved siden. Kataloget indeholder foruden regler m.m. billeder samt stamtavle

Se kataloget her: https://sw11536.smartweb-static.com/upload_dir/pics/Auktionskatalog---24.09.2017.pdf

Ønskes en printervenlig version kan denne fremsendes direkte - kontakt os på mail: danskblaakvaeg@gmail.com.

Nærmere oplysninger omkring auktionen kan ske til:

Bestyrelsesmedlem - Kent Falk               tlf.  22 55 00 65 – mail: kentfalk72@gmail.com